HomeFires BRAAI

Braai är äventyr. Braai är passion. Braai är Sydafrika. Denna variant av
grillning betyder bokstavligen "steka", men är så mycket mer än det.
Braai är mer än att bara lägga kött på grillen. Braai är en social aktivitet,. Det handlar om en lång tradition av matlagning av hela menyer i sällskap med familj och vänner. Braai gör atmosfären. Värmen du känner ger smak av trä och eld åt maten. Denna typ av grillning varar längre och ger dig och dina gäster mer tid tillsammans i sällskap av en öppen eld.

För inomhus och utomhus

Braai finns i olika storlekar och modeller.Det finns modeller för
inomhus och utomhus, t.ex. på verandan eller på terrassen eller fristående i trädgården. Vi skiljer på två Braai modeller, nämligen en inbyggd och en fristående modell. De fristående modellerna finns tillgängliga dimensionerna 120cm eller 80 cm bred.
Installationsmodellerna finnns i bredderna 80cm, 100cm och 120cm. Det finns också en så kallad Spitbraaimodell med inbyggt roterande spett. Denna
modell finns i 120 cm och 150cm bredd. Den extra bredden säkerställer att även,till exempel, ett helt lamm eller gris kan grillas.

Grundläggande princip

Grundprincipen är densamma i alla Braaimodeller: I mitten av en Braai görs en brasa. Brasan i mitten skapar en trevlig atmosfär medan du grillar, steker, kokar eller bakar och den äkta träbrasan ger smak åt maten. Från brasan skapas glödande kolbitar. Du skjuter glöden under det grillgaller där det behövs och kan därmed dela på värmezoner individuellt. Naturligtvis kan du också steka, woka, eller koka i Braai med glöden som värmekälla. Undertill finns lådor som du kan använda som ugn för ugnsstekning, bakning eller rostning. Mängden glöd på lådan reglerar temperaturen. Du kan också laga smårätter eller hålla maten varm.

När är du klar?

När du är klar med grillning kan du använda Braaien med kamingallret som en kamin. Så du kan avsluta din grillafton varmt och mysigt i skenet från elden..

*Achten Sie beim Kauf auf das HomeFires-Kennzeichen um sicher zu gehen das Sie den einzig wahren robusten Braai gekauft haben!